У Раді пропонують призупинити акредитації журналістів «112 Україна», NewsOne і ZIK

14:47, 11.02.2021
У Раді пропонують призупинити акредитації журналістів «112 Україна», NewsOne і ZIK

Текст документа не оприлюднили.

У Верховній Раді зареєстрували проєкт постанови про тимчасове призупинення акредитації співробітників каналів "112 Україна", NewsOne і ZIK. Його ініціаторами є народні депутати від різних фракцій.

 

Як інформує УМ, про це повідомляє сайт Верховної Ради.

 

Відповідний проєкт постанови №5057 зареєстрували сайті парламенту. Водночас текст документа не оприлюднили.

 

Ним пропонують тимчасово призупинити акредитацію при органах державної влади журналістів і технічних працівників телеканалів "112 Україна", NewsOne і ZIK, які потрапили під санкції відповідно до указу глави держави.

 

Документ зареєстрували 10 лютого з ініціативи 20 народних депутатів з різних фракцій.

 

Як повідомляла УМ, 2 лютого 2021 року президент Володимир Зеленський ввів в дію рішення РНБО про запровадження персональних санкцій проти нардепа від ОПЗЖ Тараса Козака, соратника кума президента РФ, нардепа Віктора Медведчука.

 

Також на 5 років запровадили санкції проти каналів 112-Україна, NewsOne, ZIK — Новий формат, Аріадна ТВ, ТВВибор, Партнер ТВ і Лідер ТВ, телерадіокомпанія 112-ТВ, НОВИНИ 24 ГОДИНИ, Нові комунікації.

 

Більшість українських політиків підтримали рішення РНБО та Зеленського. Проти лише виступили соратники Медведчука та Козака з ОПЗЖ. 

 

За інформацією ЗМІ, співробітники ZIK, NewsOne і "112 Україна" планують створити нове медіа. Ймовірно, воно належатиме порівну всім співробітникам закритих каналів, які пов'язують з Віктором Медведчуком.