Замість Zik, «112 Україна» і NewsOne можуть створити новий канал

13:37, 10.02.2021
Замість Zik, «112 Україна» і NewsOne можуть створити новий канал

У спільній заяві телеканали пообіцяли продовжити роботу

За інформацією ЗМІ, співробітники ZIK, NewsOne і "112 Україна" планують створити нове медіа. Ймовірно, воно належатиме порівну всім співробітникам закритих каналів, які пов'язують з Віктором Медведчуком.

 

 

Як повідомляла УМ, про це повідомляє "Детектор медіа" з посиланням на власні джерела. Цікаво, що про це говорили одразу 4 різних джерела.

 

ЗМІ пише, що новий канал подаватиме документи на отримання ліцензії на мовлення до Нацради.

 

У Нацраді з питань телебачення та радіомовлення зауважили, що теоретично надання ліцензії такому каналу можливе. Звісно, за умови, якщо канал збере всі необхідні документи, а серед засновників не буде осіб, що підпадають під санкції.

 

"Ми маємо розглядати всі заявки щодо видачі нових ліцензій. Є законні терміни та процедури, за якими ми вивчаємо нові компанії, що претендують стати ліцензіатами. Заявку розглядати будемо, але треба розуміти, що надання ліцензії залежить від того, як будуть складені документи, а це не така проста справа", - сказав перший заступник голови Нацради Валентин Коваль.

 

Лист до співробітників до ZIK, NewsOne і "112 Україна" з'явився у розпорядженні журналістів "Детектор медіа". Автором листа був Єгор Бенкендорф, що є президентом медіахолдингу "Новини".

Лист до співробітників ZIK, NewsOne і

Як повідомляла УМ, 2 лютого 2021 року президент Володимир Зеленський ввів в дію рішення РНБО про запровадження персональних санкцій проти нардепа від ОПЗЖ Тараса Козака, соратника кума президента РФ, нардепа Віктора Медведчука.

 

Також на 5 років запровадили санкції проти каналів 112-Україна, NewsOne, ZIK — Новий формат, Аріадна ТВ, ТВВибор, Партнер ТВ і Лідер ТВ, телерадіокомпанія 112-ТВ, НОВИНИ 24 ГОДИНИ, Нові комунікації.

 

У спільній заяві телеканали пообіцяли продовжити роботу, звинувативши Зеленського в «політичній розправі над неугодними ЗМІ».

 

Зеленський заявив, заявив, що країна рішуче підтримує свободу слова, а не пропаганду.

 

Верховний суд отримав позов із вимогою скасувати санкції щодо каналів Козака.

 

Більшість українських політиків підтримали рішення РНБО та Зеленського. Проти лише виступили соратники Медведчука та Козака з ОПЗЖ. Крім того, засудили такий крок у Спілці журналістів. За словами голови НЗЖУ Сергія Томіленка, санкції запровадили "без суду", а отже – "це наступ на свободу слова".

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: СБУ оприлюднить «секретні матеріали» про канали Медведчука