На Херсонщині пройшли навчання військової авіації та десанту, відео

13:05, 10.02.2021
На Херсонщині пройшли навчання військової авіації та десанту, відео

Метою було перевірити їхню бойову готовність.

Екіпажі авіаційників та десантників пройшли навчання на одному з полігонів Херсонської області. Метою було перевірити їхню бойову готовність.

 

Як інормує УМ, про це повідомляється на фейсбук-сторінці Фейсбук ЗСУ

 

Групи передових авіаційних навідників, екіпажі вертольотів армійської авіації та мобільні резерви десантно-штурмових військ відпрацювали різні елементи взаємодії.

 

Основними цілями навчань Збройних сил України були: вдосконалення льотної підготовки екіпажів вертольотів; відпрацювання способів бойового застосування армійської авіації при висадці повітряного десанту; взаємодія командирів десантно-штурмових підрозділів і екіпажів армійської авіації.

 

Процесом керував командувач ОС ЗСУ генерал-лейтенант Сергій Наєв.

 

"Під час навчання екіпажам належало висадити розвідувальні групи в район ведення бойових дій, надати їм вогневу підтримку та евакуювати з місця виконання поставлених завдань", - зазначив він.

 

Генерал-лейтенант Наєв пояснив, що завданням групи десантників було дістатися до вказаного району та взяти під контроль панівні висоти та рубежі. Він додав, що рівень підготовки десантників та вертолітників є високим, а робота – злагоджена.

 

 

Як повідомляла УМ, у Чорному морі провели спільні тренування кораблі України і США