Байден підтвердив підтримку суверенітету України в розмові з Путіним

11:59, 27.01.2021
Байден підтвердив підтримку суверенітету України в розмові з Путіним

Байден підтвердив підтримку суверенітету та територіальної цілісності України.

В Офісі Президента прокоментували першу розмову президента США Джозефа Байдена та глави Росії Володимира Путіна. Зокрема, її вважають ідеальною для інтересів України.

 

Як інформує УМ, про це повідомляє "Українська правда".

 

Радник голови Офісу Президента Михайло Подоляк заявив, що розмова між лідерами країн є своєрідним сигналом про повернення адміністрації Байдена до світового порядку денного з традиційними цінностями. За його словами, новий президент США одразу активно включився у глобальні справи.

 

Як зазначив представник ОП, розмова президентів була набагато ширшою, аніж її формальна причина – стратегічне роззброєння.

 

"ЇЇ наповнення було, м'яко кажучи, набагато ширшим й об'ємнішим та виглядає ідеальним для інтересів України", - наголосив він.

 

Подоляк зауважив, що Байден підтвердив підтримку суверенітету та територіальної цілісності України.

 

Радник голови ОП розповів, що Росія має лише одну можливість для нормальних відносин з Америкою та усім цивілізованим світом. Зокрема, це повне припинення агресивної політики. За словами Подоляка, першочергово мовиться про агресію Росії щодо України та повернення усіх окупованих територій.

 

Джозеф Байден 26 січня 2021 року вперше з моменту обіймання посади президента США розмовляв з Володимиром Путіним.

 

Лідери говорили про двосторонні відносини й домовилися продовжувати контакти. Також вони обговорили боротьбу з пандемією COVID-19 та співпрацю у торгово-економічній галузі. Не оминули президенти увагою й Україну.  Новий очільник США підкреслив, що Штати підтримують суверенітет України. Байден заявив Путіну, що США мають намір твердо реагувати на "згубні" дії Росії.


Очільники США та Росії майже домовилися продовжити дію ядерної угоди.

 

Як повідомляла УМ, адміністрація президента США Джо Байдена пропонує Росії продовжити на 5 років дію договору про стратегічне наступальне озброєння (СНО). Відповідна угода обмежує кількість американської та російської стратегічної ядерної зброї.