У ПАРЄ пропонують відмовитись від санкцій проти Росії

09:12, 27.01.2021
У ПАРЄ пропонують відмовитись від санкцій проти Росії

Сесія ПАРЄ відбувається протягом 25 – 29 січня

У комітеті Парламентської асамблеї Ради Європи затвердили проєкт рішення про підтвердження повноважень російської делегації. Крім того, хочуть відмовитись від санкцій стосовно Росії.

 

Як інформує УМ, про це повідомляє пресслужба ПАРЄ

 

Щоправда, в асамблеї розкритикували дії російської влади. Про це свідчить документ моніторингового комітету ПАРЄ.

 

Зокрема, в ПАРЄ не підтримують зміни до конституції Росії, які дозволяють не виконувати рішення ЄСПЛ та додаткові кроки для незаконної анексії Криму.

 

Також засудили ситуацію навколо російського опозиціонера Олексія Навального.


Попри це, проєкт пропонує не накладати на Росії жодних санкції у ПАРЄ. В асамблеї сподіваються на політичний діалог. Доповідач Штефан Шеннах повідомив, що наприкінці року представлять звіт про моніторинг.

 

"З метою продовження політичного діалогу я пропоную Асамблеї ратифікувати повноваження Російської Федерації і повернутися до оцінки досягнутого прогресу", - заявив Шеннах.

 

Напередодні українська делегація оскаржила повноваження Росії в ПАРЄ. Надалі моніторинговий та регламентний комітети Асамблеї мали розглянути це питання.

 

Попри протести, отруєння Навального, анексію Криму та окупацію Донбасу, у моніторинговому комітеті вважають, що діалог з Росією таки треба продовжувати.

 

До слова, у 2014 році Росію вже позбавляли права голосу.

 

Однак у січні 2020 року повноваження російської делегації затвердили у повному обсязі.

 

Сесія ПАРЄ відбувається протягом 25 – 29 січня. Українська делегація прибула до Страсбурга повним складом.

 

Як повідомляла УМ, бюро Парламентської асамблеї Ради Європи відхилило ініціативу України щодо порушення прав людини в окупованому Криму.