Ларрі Кінг помер у Лос-Анджелесі

15:50, 23.01.2021
Ларрі Кінг помер у Лос-Анджелесі

Одне з останніх фото Ларрі Кінга з близькими. (Фото)

Легенда світової журналістики, 87-річний радіо- та телеведучий Ларрі Кінг помер в лікарні Лос-Анджелеса (США) у суботу вранці.

 

Як передає Україна молода, про це інформують світові ЗМІ.

 

На офіційному акаунті журналіста зазначається, що він помер в лікарні Лос-Анджелеса Cedars Sinai Medical Center.

 

На початку січня CNN повідомляло, що Кінга госпіталізували з COVID-19 саме до клініки Cedars Sinai Medical Center у Лос-Анджелесі.

 

Пан Кінг хворів на діабет другогодавтипу, переніс кілька серцевих нападів. У 2017 році Кінг розповів, що у нього діагностували рак легенів і він успішно переніс операцію для його лікування.

 

 

ДОВІДКА «УМ»

 

Лоуренс Гарві Зейгер (Ларрі Кінг) народився в Брукліні в 1933 році, виріс у єврейській релігійній сім'ї. У 20 років Кінг вирішив пов'язати своє майбутнє з журналістикою, і вирушив до Флориди працювати на радіо. Вже у 1950-х і 1960-х він поступово піднявся вище рівня місцевої радіостанції, і в 1978 році завоював популярність у всій країні як ведучий нічної програми, в ефір якої дзвонили слухачі. Потім він став працювати на CNN.

 

Ларрі був одним із найвідоміших американських телеведучих. Його кар'єра тривала впродовж майже 60 років, половину з яких він вів своє авторське шоу Larry King Live на телеканалі CNN.

 

Пан Кінг брав інтерв’ю у знаменитостей та політиків, проводив дебати та дискусії. Він розмовляв з усіма президентами США, починаючи від Джеральда Форда, і загалом провів близько 50 тисяч інтерв'ю в прямому ефірі.

 

На піку популярності в прямому ефірі ток-шоу Larry King Live за ніч дивилися півтора мільйона глядачів. Коли у 2010 році вийшла його остання серія, шоу поставило рекорд за часом існування.

 

Шоумен хвалився, що завжди не надто готувався до інтерв'ю. Його неконфліктний стиль давав змогу гостям розслабитися й був легким і доступним для публіки.

 

Знаменитості, які потрапляли у скандали, самі бажали виступити на його шоу. Також Кінг міг домовитися про інтерв’ю з тими, хто їх майже не давав. Зокрема Френк Сінатра, який рідко давав інтерв'ю й часто кидався на репортерів, розмовляв із Кінгом у 1988 році, що стало останньою публічною появою співака на телебаченні. Сінатра був старим другом Кінга і поводився під час інтерв’ю відповідно.