У Івано-Франківську патрульний Олександр Точенніков встановив рекорд з підіймання гирі у крижаній воді

16:55, 20.01.2021
У Івано-Франківську патрульний Олександр Точенніков встановив рекорд з підіймання гирі у крижаній воді

Змагання відбувалися в рамках акції "Спорт проти наркотиків"

Неподалік Івано-Франківська на річці Бистриця Солотвинська 19 січня встановили рекорд України з підйому гирі в крижаній воді.

 

Змагання відбувалися в рамках акції "Спорт проти наркотиків", пишуть місцеві ЗМІ.

 

Завданням заходу для учасників було якомога більше разів за одну хвилину підняти спортивний інвентар, перебуваючи по пояс у річці. Чоловіки підіймали гирю вагою 16 кг, а жінки - 8 кг.

 

Для встановлення рекорду зареєструвалося близько двох десятків учасників, жінки позмагатися не захотіли.

 

 

Переможцем став інспектор роти ТОР патрульної поліції Івано-Франківської області Олександр Точенніков. За це він отримав 5 000 гривень.

 

«18 учасників по черзі, занурившись по пояс у крижану воду, піднімали гирю вагою 16 кілограмів протягом 1 хвилини. Олександр обійшов всіх учасників і встановив рекорд України, піднявши гирю 59 разів за одну хвилину. Цей результат відправлять представникам Книги Рекордів України, які через карантинні обмеження не могли бути присутніми на змаганнях. Слід зазначити, що такий рекорд є першим в Україні», - йдеться у повідомленні.

 

 

Офіційний рекорд повинні тепер зафіксувати представники Книги Рекордів України, яким надіслали всі матеріали, адже через карантинні обмеження вони не змогли приїхати особисто.

 

В планах, надати акції статус фестивалю.