Врятовані з потонулого судна Arvin українські моряки повернулись додому

10:17, 20.01.2021
Врятовані з потонулого судна Arvin українські моряки повернулись додому

Літак з українськими моряками прибув з Анкари в Одесу о 9:00.

Повернулись додому 5 українських моряків, що були на борту суховантажу Arvin, який затонув 17 січня біля берегів Туреччини, Вони прилетіли до Одеси вранці 20 січня. Ще трьох членів екіпажу досі шукать на місці катастрофи.

 

Літак з українськими моряками прибув з Анкари в Одесу о 9:00.

 

Як інформує УМ, про це повідомив Укрінформу керівник консульського відділу Посольства України в Турецькій Республіці Андрій Білик.

 

З лікарні українців виписали ще два дні тому. Також морякам провели тести на коронавірус, вони виявились негативні, тому чоловіків відпустили додому.

 

Трьох членів екіпажу ще шукають

 

Пошуково-рятувальну операцію щодо трьох зниклих членів екіпажу проводить турецька берегова охорона. Про це Hromadske повідомила речниця посольства України в Туреччині Ганна Шмик.

 

Наразі роботи тривають і вдень, і вночі, проте їх значно ускладнюють погані погодні умови.

 

Як повідомляла УМ, у Чорному морі зазнав аварії суховантаж. Турецькі ЗМІ спочатку повідомили, що судно було російським. Втім, згодом з’ясувалося, що суховантаж ходив під прапором Палау, а його власником є українська компанія Arvin Shipping LTD з Одеси. 

 

За попередніми даними, суховантаж затонув через погодні умови, прямуючи з грузинського порту Поті до болгарського Бургаса.  На борту судна перебувало 12 членів екіпажу: 10 українців та 2 росіян. Рятувальникам врятувати вдалося 6 постраждалих.

 

Поки що відомо про 3 загиблих – двох українців та 1 росіянина. Турецькі ЗМІ повідомили прізвища членів екіпажу суховантажу.