Шкварчання агентів Кремля: Центр протидії корупції відповів на звинувачення Дубінського

11:25, 19.01.2021
Шкварчання агентів Кремля: Центр протидії корупції відповів на звинувачення Дубінського

Санкції щодо Олександра Дубінського – це рішення уряду США і воно обґрунтовується їхніми внутрішніми процедурами.

Центр протидії корупції відповів на звинувачення нардепа від "Слуги народу" Олександра Дубінського у санкціях США. Антикорупціонери подякували депутату за "піар".

 

У ЦПК вважають, що "звук шкварчання визнаних агентів Кремля та прислужників олігархів – це свідчення хорошої роботи".

 

Як передає Україна молода, про це вони написали на своїй сторінці у фейсбуці.

 

"Хочемо нагадати Дубінському та всім іншим подібним політикам: сила, яка вам протидіє, справді є. І це українці, яких ви дістали", – мовиться у повідомлені ЦПК.

 

Водночас виконавча директорка Центру протидії корупції Дарина Каленюк зазначила, що санкції щодо Олександра Дубінського – це рішення уряду США і воно обґрунтовується їхніми внутрішніми процедурами.

 

"Він (Дубінський – ред) пропонує версію, що ЦПК увів в оману Центральне розвідувальне управління, Федеральне бюро розслідувань та Державний департамент. Я, звичайно, вдячна за такий комплімент, але, на жаль, у нас ще немає аж таких спроможностей", - сказала Каленюк.

 

За її словами, причетність Дубінського до спроб втрутитися у вибори президента США підтверджують конкретні факти.

 

 

Раніше Дарина Каленюк опублікувала фотокопію листа, надісланого до Департаменту Білого дому з менеджменту та бюджету, підписаного Дубінським і Деркачем. У ньому, серед іншого, депутати повідомляли, що надсилають матеріали пресконференції, на якій Деркач оприлюднив «плівки Порошенка — Байдена».
 

Як повідомляла «УМ», 11 січня Міністерство фінансів США запровадило санкції проти семи людей та чотирьох організацій за втручання в американські вибори. Крім Дубінського, у список потрапили експрокурор Офісу генпрокурора Костянтин Кулик, екснардеп Олександр Онищенко, політолог Андрій Теліженко, помічники нардепа Андрія Деркача Дмитро Ковальчук і Антон Симоненко, а також медіаменеджер Петро Журавель.

 

Санкції проти зазначених осіб запроваджені через так звані плівки нардепа Деркача, якого Вашингтон називає «російським агентом».

 

Врешті Дубінський вирішив, що винний у цьому Центр протидії корупції Дубінський звинуватив Шабуніна у санкціях США та додав до цього держзраду.