Офіс генпрокурора відкрив провадження через кнопкодавство під час призначення Шкарлета

15:33, 18.01.2021
Офіс генпрокурора відкрив провадження через кнопкодавство під час призначення Шкарлета

Кнопкодавство зафіксували серед нардепів ОПЗЖ

Офіс генпрокурора відкрив провадження через кнопкодавство під час голосування за призначення Сергія Шкарлета міністром освіти й науки. Відповідну заяву раніше подали члени фракції "Голос".

 

Кнопкодавство зафіксували серед нардепів ОПЗЖ, повідомила депутатка Інна Совсун на своїй сторінці у фейсбуці.

 

Як зазначила Совсун, тепер факт кнопкодавства мають довести правоохоронці. Розслідування доручили провести Державному бюро розслідувань.

 

"У матеріалах вказано, що картка Григорія Суркіса від ОПЗЖ проголосувала "за", хоча самого Суркіса в залі не було… Голосів за призначення міністра освіти й науки у Верховній Раді не було", - наголосила вона.

 

Відомо, що правоохоронці відкрили справу за статтею 364 Кримінального кодексу про зловживання владою або службовим становищем. Санкція статті передбачає: ​позбавленням волі на строк від 3 до 6 років; до 3 років позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю; штраф.

 

Як повідомляла УМ, Верховна Рада підтримала призначення Сергія Шкарлета на посаду міністра освіти і науки України. За відповідне рішення проголосували 226 народних депутатів

 

Тоді його кандидатуру підтримали 226 народних депутатів. Зауважимо, що саме стільки голосів було потрібно для призначення Шкарлета повноцінним міністром.

 

Найбільше голосів за Шкарлета віддали нардепи зі "Слуги народу" – 171. А от парті "Голос" голосували проти.

 

Парламентський комітет із питань регламенту та депутатської етики відмовився розглядати матеріали щодо неодноосібного голосування за призначення Сергія Шкарлета міністром освіти й науки.