Сергій Шкарлет хоче повернути до школи учнів молодших класів

09:12, 17.01.2021
Сергій Шкарлет хоче повернути до школи учнів молодших класів

Учнів 1-4 класів неможливо якісно навчати дистанційно.

Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет вважає можливим повернення учнів молодших (1-4) класів до повноформатного навчання після завершення жорсткого локдауну 24 січня.

 

Як повідомляє Україна молода, про це пан Шкарлет написав у Телеграм.

 

«Вважаю, що принаймні молодші класи після завершення карантину можуть повернутися до повноформатного навчання. А щодо старшої школи, то за сприятливої санітарно-епідемічної ситуації в країні буде прийнятним проведення навчання за змішаною формою», - наголосив міністр освіти.

 

І додав: «На жаль, ухвалення остаточних рішень з цього питання не залежить від однієї людини: міністра освіти і науки або міністра охорони здоров'я».

 

Сергій Шкарлет також сподівається, що найближчим часом статистика захворюваності на Covid-19 і здатність медичної системи стримувати епідемічні хвилі «все-таки дадуть нам змогу рекомендувати місцевій владі частково повертати дітей до звичного формату навчання».

 

Урядовець обіцяє інформувати про перебіг переговорів і консультацій з вищезазначеного питання.

 

При цьому, Шкарлет стверджує, що поділяє позицію і прислухається до аргументів фахівців, епідеміологів, лікарів, рекомендації яких ґрунтуються на моніторингах епідемічної ситуації в країні.

 

За його словами, Міносвіти та Міністерство охорони здоров'я перебувають у постійній комунікації.

 

Як повідомляла "УМ", уряд Шмигаля не буде продовжувати локдаун після 24 січня. Вже з наступного дня, 25 січня, країна повернеться до умов адаптивного карантину, який триватиме до кінця лютого.