В Україні не продовжуватимуть локдаун

13:13, 15.01.2021
В Україні не продовжуватимуть локдаун

Українцям доведеться змиритись з носінням масок та зберіганням соціальної дистанції до кінця року.

Кабінет Міністрів не буде продовжувати локдаун після 24 січня. Вже з наступного дня країна повернеться до умов адаптивного карантину, який триватиме до кінця лютого.

 

Як інформує УМ, про це заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль в інтерв'ю одному з українських телеканалів.

 

Жорсткий карантин в Україні вводили, аби зменшити зростання захворюваності після новорічних свят.

 

"Цей карантин завершиться 24 числа, з 25-го ми перейдемо, ймовірно, до помаранчевої зони, яка діяла до введення цих правил. Насправді ми дуже уважно спостерігаємо за ситуацією, почалося невелике збільшення, ми очікуємо більш значного зростання", - сказав Шмигаль,

 

Однак, українцям доведеться змиритись з носінням масок та зберіганням соціальної дистанції до кінця року. Як очікує глава уряду Денис Шмигаль, січневий локдаун дозволить збити хвилю захворюваності, а вже наприкінці зими – початку весни Україна отримає вакцину.


Проте навіть пропри це карантинні обмеження в Україні скасовувати не будуть до кінця 2021 року. Про це Шмигаль розповів в ефірі "Сніданку з 1+1".

 

"В лютому – березні ми очікуємо на вакцину. Це буде моральне полегшення, але носіння маски, миття рук, соціальна дистанція – це будуть основні заходи, які залишаються актуальними і будуть актуальними до кінця року", - сказав Шмигаль.

 

Прем'єр запевнив, що Україна підписала усі необхідні документи, аби отримати препарати для імунізації в рамках ініціативи COVAX.

 

Нагадаємо, після завершення локдауну 24 січня Україна повернеться до адаптивного карантину, термін якого поки що уряд встановив до 28 лютого. За словами глави МОЗ Максима Степанова, про продовження локдауну може мовитись лише у разі різкого зростання захворюваності на коронавірус.

 

Як повідомляла УМ, в Україні 14 січня 2021 року набув чинності закон, який передбачає штрафи для представників бізнесу, які впускають у заклади осіб без засобів індивідуального захисту.

 

Розмір штрафу становитиме від 200 до 300 неоподаткованих мінімумів, тобто 3400 – 5100 гривень.

 

Напередодні голова Нацполіції Ігор Клименко наголосив, що людей за відсутність масок штрафуватимуть лише у разі відмови надягти маску, а спочатку лише проситимуть.