Сергій Семочко відновився на посаді першого заступника голови Служби зовнішньої розвідки

12:57, 14.01.2021
Сергій Семочко відновився на посаді першого заступника голови Служби зовнішньої розвідки

Адміністративний позов Сергія Семочка до президента задоволено частково.

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду скасував указ колишнього президента Петра Порошенка як незаконний про звільнення першого заступника директора Служби зовнішньої розвідки Сергія Семочка.

 

Рішення суду, ухвалене в середу, 13 січня колегією суддів Касаційного адмінсуду на чолі з Іриною Васильєвою, набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, тобто протягом тридцяти днів.

 

Як інформує Україна молода, про це РБК-Україна повідомили в прес-службі суду в четвер.

 

Зазначається, що пан Семочко подав позовну заяву ще наприкінці весни 2019 року. Він вимагав скасувати указ президента Петра Порошенка від 12 квітня 2019 року про звільнення його з посади. Семочко стверджував, що указ незаконний, тому що під час звільнення він перебував на лікарняному.

 

Тим не менш, 24 червня 2020 року суд відмовився розглядати позов екскерівника СЗР, зазначивши, що той подав його пізніше передбаченого законом 30-денного терміну. Але Сергій Семочко не погодився з цим рішенням і оскаржив його у Великій палаті Верховного Суду, яка стала на його бік і зобов'язала Касаційний адмінсуд розглянути справу, незважаючи на пропуск позивачем строків.

 

13 січня 2021 року колегія суддів Касаційного адмінсуду на чолі з Іриною Васильєвою винесла свій вердикт:

 

"Адміністративний позов Семочка Сергія Олексійовича до президента задоволено частково. Визнано протиправним та скасовано указ президента України від 12.04.2019 року № 143/2019 року "Про звільнення Семочка С. А. з посади першого заступника голови Служби зовнішньої розвідки України". В задоволенні решти позовних вимог відмовлено".

 

Нагадаємо, в 2019 році Семочко був звільнений з посади першого заступника голови Служби зовнішньої розвідки. Після публікації журналістами матеріалу про Семочка, щодо нього було відкрито кримінальне провадження за фактом державної зради.