Єлизавета II нагородила лицарським титулом гонщика Хемілтона та кінооператора Дікінса

17:04, 31.12.2020
Єлизавета II нагородила лицарським титулом гонщика Хемілтона та кінооператора Дікінса

Британський автогонщик Льюїс Хемілтон, кінооператор Роджер Дікінс, а також десятки борців з коронавірусом стали володарями почесних титулів і орденів Великобританії. Імена лауреатів державних нагород були розміщені на сайті британського уряду.



У список потрапили імена більше тисячі осіб, серед яких є як знаменитості світового масштабу, так і прості британці.
 

Семиразовий чемпіон Формули-1 Льюїс Хемілтон посвячений у лицарі за заслуги в галузі автоспорту. Такої ж честі удостоївся оператор Роджер Дікінс, відомий за фільмами Той, хто біжить по лезу 2049 і 1917.

 

Чемпіони світу з футболу 1966 року в складі збірної Англії Джиммі Грівз і Рон Флаверс, а також співак Крейг Девід стали кавалерами ордена Британської імперії.

 

Актор Тобі Джонс (Розмальована вуаль і Фрост проти Ніксона) став офіцером ордена Британської імперії, а візажист Пет Мак-Грат стала дамою-командором.

 

Багато нагород отримали особи, які брали участь у боротьбі з коронавірусом. Також кавалером ордена Британської імперії стала 106-річна волонтер Енн Бейкер, яка багато років займалася збором коштів для благодійної організації Національне товариство захисту дітей від жорстокого поводження.
 

Нагадаємо, список лауреатів британських держнагород публікується двічі на рік - перед Новим роком і перед днем ​​народження королеви Великобританії Єлизавети II в червні.

 

Через пандемію COVID-19 оголошення "літнього" 2020 року перенесли на жовтень.



Орден Британської імперії в 1917 році заснував король Георг V, дід Єлизавети II. У цієї нагороди є п'ять категорій: звання кавалера, офіцера, командора, лицаря-командора і лицаря Великого хреста.



Останні два звання вважаються почесними, а їхні власники автоматично отримують лицарські титули "сер" (у чоловіків) і "дама" (у жінок).

 

Раніше повідомлялося, що Єлизавета II помилувала засудженого за вбивство Стівена Геллента, який зупинив терориста на Лондонському мосту у 2019 році.