Цукор і борошно в Україні незабаром подорожчають

10:15, 31.12.2020
Цукор і борошно в Україні незабаром подорожчають

Подорожчання зумовлене кількома причинами.

На українському ринку продуктів уже найближчим часом очікується різке зростання цін – у першу чергу, на цукор і борошно.

 

Такий не дуже оптимістичний прогноз зробив голова Союзу українського селянства Іван Томич, повідомляє Newformat. 

 

Подорожчання зумовлене кількома причинами.

 

Ріст ціни на цукор пов’язаний, зокрема, з низькими об'ємами виробництва цього продукту в останні роки. Україна в середньому виробляла трохи більше 1 мільйона тон цукру в рік при споживанні в межах 1,5 мільйона тонн.

 

Крім того, є проблеми з імпортом цукру.

 

"Йде зростання його ціни в Європі й Америці. Тому у нас немає можливості імпорту. Негативні фактори будуть складатися разом, тож подорожчання буде. Цукор йтиме першим номером до нового врожаю", – пояснив експерт.

 

Томич додав, що здорожчання також торкнеться продуктів з пшениці. Бо вартість зерна, з якого виготовляється борошно для хлібобулочних виробів і макаронів, від початку жнив зросла вдвічі. І тенденція здорожчання борошна триватиме й надалі.