«Не працював у команді»: реакція з Офісу Президента на звільнення Кривоноса

10:24, 30.12.2020
«Не працював у команді»: реакція з Офісу Президента на звільнення Кривоноса

Подоляк прокоментував звільнення Кривоноса

Сергія Кривоноса звільнили з РНБО, бо його не цікавила командна робота, натомість приваблювали політичні суперечки. Такі міркування висловив радник глави Офісу Президента Михайло Подоляк.

 

29 грудня стало відомо, що Президент України Володимир Зеленський змінив склад РНБО (Рада національної безпеки та оборони). А саме – звільнив Сергія Кривоноса з посади заступника секретаря. Згодом в Офісі Президента пояснили це рішення глави держави, пише 24 канал.

 

"Не можна бути на посаді, і водночас відверто руйнувати зсередини суть держави", – заявив радник очільника ОП Андрія Єрмака Михайло Подоляк. В

 

ін переконаний, що РНБО – місце не для політики, а для конкретної командної роботи. Фахівець в РНБО повинен організовувати експертизу, оцінювати ризики, пропонувати рішення.

 

Подоляк заявив, що "генерал Кривонос протягом тривалого часу не хотів або не міг цього робити", і що найгірше – "не працював у команді". На мій погляд, цілком логічно і цілком нормально, що президент дав людині, яка не вважає себе частиною команди, можливість зайнятися чимось іншим", - підсумував Подоляк.

 

За його словами, Зеленський цінує професіоналізм і готовий не звертати уваги на традиційний в українській політиці принцип "свій – чужий". Саме тому й "беручи до уваги бойовий досвід Сергія Кривоноса, Володимир Олександрович залишив його на роботі в РНБО". Нагадаємо, туди Кривоноса призначив ще п'ятий президент Порошенко.

 

"На жаль, з кожним місяцем ставало все більш очевидним, що Кривоноса не цікавить командна робота на позиції заступника секретаря РНБО. Йому подобалося робити гучні політичні заяви й вступати в політичні суперечки", - вважає радник глави ОП.

 

Зауважимо, сам Кривонос також вже відреагував на новину про своє звільнення з РНБО. Сказав, що дізнався про це з інтернету, та іронічно подякував за новорічний подарунок.

 

Напередодні Володимир Зеленський в інтервʼю виданню «Фокус» заявив, що у випадку нападу Росії на Україну з боку тимчасово окупованого Криму «буде велика війна» і загальна мобілізація — чоловіків та жінок. Ця заява глави держави викликала суспільний резонанс.

 

Пізніше цього ж дня, 25 грудня, Кривонос розкритикував заяву президента. За його словами, людей перед мобілізацією необхідно вчити, адже "ми не м'ясом воюємо".