Україна остаточно порвала з «російським світом» – Кулеба

15:48, 28.12.2020
Україна остаточно порвала з «російським світом» – Кулеба

Мирний договір з Росією буде досягнуто дипломатичними методами.

Україна остаточно порвала з "російським світом". Її майбутнє в союзі з західними країнами невідворотне. Цими принципами Київ не поступиться у процесі врегулювання на Донбасі та деокупації Криму.

 

Як інформує УМ, про це повідомив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба в інтерв'ю Internationale Politik.

 

За його словами, мирний договір з Росією буде досягнуто дипломатичними методами. Водночас Україна в жодному разі не відхилятиметься від двох основоположних принципів: Україна ніколи не відмовиться від Криму чи Донбасу; продовжить свій шлях як європейська країна, як частина Заходу.

 

"Її розрив з "російським світом" остаточний. Все інше – питання часу і дипломатії"", - підкреслив Кулеба.

 

Також він виключив можливість збереження впливу Росії на Донбас в обмін на мир: "Статус регіонів, які зараз тимчасово під окупацією, мислимий лише в межах України і в ході децентралізації, яку ми зараз успішно реалізуємо. Це дає регіонам право самостійно розпоряджатися своїм бюджетом і обирати своїх місцевих представників".


Раніше Кулеба заявив, що потенціал мінського і нормандського форматів переговорів щодо врегулювання на Донбасі ще не вичерпано.


Також він додав: "Ми ніколи не дозволимо регіону перебувати за межами української конституції та правової системи. Наприклад, проводити вибори згідно з іншим виборчим законом, ніж той, який застосовується до всієї України".

 

Він уточнив, що після деокупації зовнішній курс України не змінився і її членство в євроатлантичному Заході невідворотне.

 

Як повідомляла УМ, раніше у Держдумі звинуватили Україну в ненависті до кримчан.