Помпео закидає Росії масштабну кібератаку на США

17:25, 19.12.2020
Помпео закидає Росії масштабну кібератаку на США

Державний секретар США Майк Помпео.

Державний секретар США Майк Помпео відкрито звинуватив Росію в причетності до масштабної кібератаки на відомства і компанії Сполучених Штатів Америки.

 

Як передає Україна молода з посиланням на сайт держдепартаменту США, про це пан Помпео заявив в інтерв'ю журналісту Марку Левіну в суботу.

 

«Це було дуже важливе відкриття, і я думаю, що тепер ми можемо досить чітко сказати, що саме росіяни брали участь у цій діяльності», - сказав пан Помпео, відповідаючи на питання журналіста про розкриту нещодавно кібератаку на американські відомства і підприємства.

 

Утім, Кремль заперечує свою причетність до цієї справи.

 

«Росія не проводить наступальних операцій у віртуальному середовищі», - заявили в посольстві Росії у Вашингтоні.

 

Як повідомляла «УМ», минулого тижня хакери зламали систему Міністерства фінансів США і національного управління з телекомунікацій і інформації, отримавши доступ до внутрішнього електронного листування відомства.

 

На цьому тижні агентство Reuters опублікувало ексклюзивне розслідування, згідно з яким хакери, які зламали доступ до внутрішнього електронного листування Міністерства фінансів США, ймовірно, працюють на Росію.

 

Зокрема, за словами двох джерел, атаки на американський Мінфін пов'язані з недавно розкритим зломом великої американської компанії з кібербезпеки FireEye, яка обслуговує державні та комерційні організації.

 

Також повідомляється, що з кібератакою зіткнулася IТ-компанія SolarWinds, яка обслуговує державних замовників у виконавчій гілці влади, збройних силах і спецслужбах США.

 

У цілому джерела агентства зазначили, що атака російських хакерів не обмежується однією організацією, а є «масштабною кампанією кібершпіонажу, спрямованою проти уряду США і його інтересів».