Під офісом Нацкорпусу в Києві підірвали гранату

14:29, 29.11.2020
Під офісом Нацкорпусу в Києві підірвали гранату

Невідомі кинули під офіс Нацкорпусу гранату РГД-5.

Вибух гранати стався біля центрального офісу політичної партії «Національний корпус» на вулиці Зої Гайдай в Києві в ніч на неділю.

 

Як повідомляє УМ, про підрив гранати повідомила Нацполіція у неділю.

 

За даними правоохоронців, вибух стався близько 2-ї ночі.

 

«На місці події правоохоронці встановили, що біля громадської приймальні лідера однієї з політичних партій стався вибух ймовірно гранати. Потерпілих немає. Внаслідок вибуху частково пошкоджений паркан та двері будинку», – повідомляє поліція.

 

Правоохоронці відкрили кримінальне провадження за статтею про хуліганство та незаконне поводження зі зброєю, боєприпасами та вибуховими речовинами.

 

У "Нацкорпусі" підтвердили цю інформацію і додали зазначили, що "невідомі кинули під офіс гранату РГД-5". В цей час в офісі нікого не було.

 

«Ніхто не постраждав, на щастя, хоча офіс розташований біля багатоповерхового будинку і там міг бути хто завгодно. Пов’язуємо з тим, що вчора ми провели масштабну акцію під посольством РФ, де нагадали, що саме Росія, як юридична та ідеологічна наступниця СРСР, відповідальна за Голодомори в Україні. Вважаємо, що вибух в офісі пов’язаний як з цією акцією, так і загалом з активною діяльністю Нацкорпусу по боротьбі з російською агентурою в Україні», – зазначили в пресслужбі «Нацкорпусу».

 

Як повідомляла «УМ», у День пам'яті жертв голодоморів біля посольства Росії в Україні «Національний корпус» провів акцію, під час якої вивісили банери з написами: «Пам’ятаємо, хто наші вороги», «Вбивали тоді. Вбивають зараз».

 

Активісти також встановили перед російським посольством 33 металічні хрести в пам’ять про загиблих від Голодомору-геноциду 1932–1933 років.