Лукашенко вперше з’явився на публіці у респіраторі та пожартував про страйк

12:25, 27.11.2020

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко вперше від початку пандемії з’явився на публіці у респіраторі. Він відвідав у Мінську лікарню для хворих з COVID-19.

 

До цього Лукашенко ставився до пандемії COVID-19 зневажливо і усіляко висміював її. На різноманітних масових зібраннях, учасником яких був Лукашенко, його жодного разу не помічали у масці чи респіраторі. Фото та відео з Лукашенком у лікарні поширюють білоруські телеграм-канали.

 

Так, самопроголошений білоруський лідер побував навіть у червоній зоні лікарні. Ось там якраз респіратор, стягнутий на підборіддя, він врешті одягнув правильно. Щоправда, у порівнянні з медиками, благенький захист Лукашенка залишав бажати кращого.

 

Лукашенко

 

"По очах бачу, що нова людина. Всі в цих комбінезонах, а я вже по 10 разів з усіма привітався. Тут ти лікуєш людей?", - звернувся він до жінки-медика.

 

На це лікарка відповіла, що вони перебувають у червоній зоні. Після цих слів Лукашенко натягнув маску, взяв рукавички та сказав: "Ну, показуй, ​​як ти лікуєш".

 

Лукашенко

 

Як видно з короткого відео, Лукашенко знехтував відразу декількома правилами носіння маски: зрушив її на підборіддя, а після повернув на місце, торкаючись передньої поверхні необробленими антисептиком руками.

 


Під час візиту у лікарню Лукашенко також поспілкувався із пацієнтами Один із них зізнався, що вже хоче на роботу.

 

На це Лукашенко зухвало пожартував: "Та яка робота? Страйк же!".

 

Хворий поспішив відповісти, що не підтримує страйк.

 

"Кажу вам, ці люди, які перехворіли, вже ніколи страйкувати не будуть", – сказав Лукашенко медикам.

 

 

Коли в Україні вводили перший локдаун, а світ вперше стикався з потужною першою хвилею COVID-19, Лукашенко жартував, що коронавірус слід лікувати горілкою, сауною і трактором.

 

Після цього він заговорив про ще одні "ліки" – спорт.

 

На цьому Лукашенко не зупинився і далі порадив білорусам лікуватися сметанним маслом і частіше виходити на вулицю.

 

Різко його погляди змінилися восени, коли Білорусь закрила кордони через коронавірус. Хоча є підозри, що кордони Мінськ закрив на тлі масштабних протестів, що вирують у країні.