В Музеї Майдану відповідальними за незбудований Меморіал вважають президента і уряд

15:48, 25.11.2020
В Музеї Майдану відповідальними за незбудований Меморіал вважають президента і уряд

Керівництво музею вже підготувало низку документів, які стосуються будівництва меморіалу

У музеї Революції Гідності заявили, що неодноразово повідомляли владу про проблеми з будівництвом меморіального комплексу Героїв Небесної Сотні. Однак жодної відповіді не отримали.

 

Керівництво музею вже підготувало низку документів, які стосуються будівництва меморіалу, повідомила пресслужба музею Революції Гідності.

 

В інституції наголосили, що відповідальність за досі непобудований меморіал несе не музей. Її має розділити між собою керівництво держави.

 

"Цю відповідальність повинні розділити: Президент України, Генеральна прокуратура, уряд на чолі з прем'єром. Незалежно від прізвищ цих посадовців", - мовиться у повідомленні.

 

В Музеї також наголосили що напередодні 7 річниці Революції Гідності на музей скоїли справжню інформаційну атаку.  Її завданням було дискредитувати інституцію, яка "уособлює собою політику національної пам'яті і щодо Майдану, і загалом – щодо права народу боротись проти тиранії у своїй країні".

 

Як повідомляла УМ, 19 листопада правоохоронці прийшли до Музею Революції гідності з обшуком у справі про зловживання службовим становищем його посадовцями і привласнення бюджетних коштів в особливо великих розмірах на реконструкцію меморіального комплексу. Правоохоронці вилучили документацію.

 

В Музеї запевняють: ці гроші – у підрядника.

 

Директор музею Революції Гідності Ігор Пошивайло на заяву прокуратури про можливе розкрадання коштів на будівництві Меморіалу Небесної сотні запевнив, що проблеми з будівництвом пов’язані з арештом території, де відбуваються слідчі експерименти, а на час перерахування коштів підрядник про це не знав і закупив матеріали для будівництва.

 

23 листопада у музей Революції Гідності слідчі знову прийшли з перевіркою