Синод Кіпрської церкви визнав автокефалію ПЦУ: офіційне комюніке

15:22, 25.11.2020
Синод Кіпрської церкви визнав автокефалію ПЦУ: офіційне комюніке

Синод оприлюднив комюніке про визнання автокефалії ПЦУ

Синод Кіпрської православної Церкви 25 листопада визнав автокефалію Православної церкви України. Це вже 4 церква, яка визнає помісну ПЦУ.

 

Синод на засіданнях 23 і 25 листопада вирішив не виступати проти рішення архієпископа Хризостом II, який назвав Епіфанія як предстоятеля української церкви.

 

Як інформує УМ, про це повідомили у пресслужбі Кіпрської церкви.

 

Відтак Синод оприлюднив комюніке про визнання автокефалії ПЦУ

 

"Синод очікує широкого обговорення зі спільною участю для подолання кризи, яка загрожує розколом Церкви Христової", - зауважили у повідомленні.

 

Як повідомляла УМ, у жовтні предстоятель Православної церкви Кіпру під час літургії згадав в Диптиху ім'я Епіфанія як предстоятеля автокефальної ПЦУ.

 

У січні Епіфаній анонсував, що наступного року ще 4 помісні православні церкви можуть визнати автокефалію ПЦУ.

 

Церква Еллади стала першою після Вселенського патріархату з-поміж помісних православних церков світу, яка визнала незалежну ПЦУ та вступила з нею у міжцерковне спілкування.

 

Кіпрська церква визнала ПЦУ та Епіфанія

 
Нагадаємо, 15 грудня 2018 року українські церкви об’єдналися у єдину Православну церкву України, її очолив митрополит Епіфаній. Представники Російської православної церкви (УПЦ МП) переважно відмовилися визнати її, але численні парафії переходять до ПЦУ.