До школи у 5 років: Шкарлет назвав переваги

10:49, 24.11.2020
До школи у 5 років: Шкарлет назвав переваги

Сергій Шкарлет назвав три ключові аргументи щодо початку навчання з 5 років

Тимчасовий очільник Міносвіти Сергій Шкарлет продовжує переконувати українців, що дітей варто відправляти до школи з 5 років. Він назвав кілька аргументів на користь цієї ідеї.

 

Т.в.о. міністра освіти запевняє, що для нього важливою є думка кожного громадянина щодо організації навчання у школах з 5 років, написав Сергій Шкарлет у своєму телеграмі.

 

За словами Шкарлета, якщо цю ідею підтримають, у МОН розроблять відповідні до віку дітей освітні і навчальні програми.

 

На його думку, закінчення шкільного навчання у 18-19 років (якщо буде 12-річка) не є ключовим аргументом у дискусії.

 

"Хибно стверджувати, що Україна боїться вчити дітей довго чи багато, хоча саме так трактують деякі "політичні фахівці" від освіти", – додав він.

 

Тому Сергій Шкарлет назвав три ключові аргументи щодо початку навчання з 5 років: наступність дошкільної та початкової ланок освіти; чим раніше дитина починає опановувати корисні навички, розвивати здібностей, тим успішнішою стає у дорослому житті; сучасні діти розвиваються набагато швидше, і значну роль у цьому відіграє шалений темп розвитку інформаційних технологій.

 

Тимчасовий очільник МОН заявляє, що діти 5 та 6 років потребують різних підходів і компетенцій за формою й тривалістю навчання.

 

"Це дорого", – кажуть експерти. Але наші діти не гірші за тих, хто навчається у розвиненіших країнах, і тому аргументи на користь "економії" вважаю недоцільними. Моє завдання – знайти можливості та підтримку", - – підсумував Шкарлет.

 

Як повідомляла УМ, Європейський Союз вдруге попередив Міністерство освіти і науки, що не варто реорганізовувати структуру та звільняти фахівців, які відповідають за реформи.