Окупанти просять кримчан забути про воду Дніпра, бо «Україна може її отруїти»

18:01, 11.11.2020
Окупанти просять кримчан забути про воду Дніпра, бо «Україна може її отруїти»

До анексії Криму Україна забезпечувала до 85% потреб півострова

Спікер окупаційного парламенту Криму Володимир Константинов заявив, що жителям півострова варто "забути" про постачання дніпровської води по Північно-Кримському каналу.

 

На його думку, наразі це технічно неможливо, оскільки ситуацію з Україною надто складна, йдеться на сайті підконтрольного Росії парламенту Криму.

 

Водопостачання у Криму – важливий важіль тиску на окупанта, – представник президента
Крім цього, Константинов переконаний, що Криму варто йти шляхом, визначеним російським президентом. Адже питання відновлення постачання "навіть немає з ким обговорювати".

 

"Якщо припустити, що це буде вирішено, вони мінятимуть ціну на воду тричі на день. По-друге, цікавить якість цієї води. Просто відкрити шлюзи та пустити її в Крим неможливо", - наголосив він.

 

Спікер окупаційного парламенту додав, що на відновлення Північно-Кримського каналу потрібно багато грошей. Мовляв, не можна просто лити воду, адже вона вся йтиме у землю.

 

"Хто сказав, що вони не отруять цю воду, і скажуть, що ми це зробили? Поки в Україні не буде адекватної влади, а такого не передбачається, про це треба забути", – сказав Константинов.

 

До анексії Криму Україна забезпечувала до 85% потреб півострова в прісній воді через Північно-Кримський канал. У 2014 році постачання води припинили.

 

Як повідомляла УМ, у трьох районах Криму окупанти ввели найжорсткіший графік подачі води