СБУ відкрила провадження проти Шарія через карту України без Криму

16:29, 07.11.2020
СБУ відкрила провадження проти Шарія через карту України без Криму

Справа стосується посягання на територіальну цілісність України.

Народний депутат від "Європейської Солідарності" Олексій Гончаренко заявив, що Служба безпеки України відкрила кримінальне провадження проти проросійського блогера Анатолія Шарія. Справа стосується посягання на територіальну цілісність України.

 

СБУ зацікавилася відео Анатолія Шарія, яке він опублікував на своєму ютуб-каналі, повідомив Гончаренко у фейсбуці.

 

Річ у тім, що на відео Шарія карта України була позначена без Криму та частини Луганської й Донецької областей.

 

 

"У документі повідомляється, що через це ведеться досудове розслідування по частині 1 статті 110 Конституції – "Посягання на територіальну цілісність і недоторканність України", - написав нардеп.

 

Якщо провину блогера доведуть, то йому загрожує від 3-х до 5-ти років позбавленням волі з конфіскацією майна або без такої.

 


Напередодні місцевих виборів Анатолій Шарій влаштував чергову антиукраїнську провокацію. У прев'ю свого відео на ютубі він прикріпив картинку з неповною картою України. Також на початку жовтня його партія почала розповсюджувати агітаційні матеріали з картою України без Криму.

 

На каналі Шарія з'явилося відео з картою України без Криму

 

Анатолій Шарій доволі популярний в ютубі блогер родом з Києва, який часто негативно говорить про Україну, а особливо про Майдан і українських військових.

 

Партія Шарія розповсюджувала антиукра

 

Майже всі його міркування схожі на меседжі, що поширюють російські пропагандисти. Також Шарій різко критикує українську владу, часто вигадуючи та перекручуючи інформацію.
Проти Шарія в Україні відкриті 2 справи, через які він і втік з країни ще у 2012 році.

 

Як повідомляла УМ, журналісти програми "Наші гроші з Денисом Бігусом" з'ясували, що "Партію Шарія" фінансує всеукраїнська мережа автозаправок БРСМ-Нафта. Крім того, члени партії у звітності значно зменшують розмір зарплат.