Вбивство Старицького: Кожару залишили під вартою

17:55, 03.11.2020
Вбивство Старицького: Кожару залишили під вартою

Леонід Кожара перебуватиме під вартою щонайменше до 20 листопада.

Адвокати колишнього голови МЗС України Леоніда Кожари програли апеляцію та не змогли звільнити підзахисного з-під варти. 3 листопада колегія суддів вирішила не змінювати запобіжний захід для підозрюваного у вбивстві свого товариша Сергій Старицького.

 

Про те, що судді залишили колишнього чиновника у СІЗО повідомили у пресслужбі Київського апеляційного суду. Леонід Кожара перебуватиме під вартою щонайменше до 20 листопада.

 

Адвокати підозрюваного вимагали скасувати постанову Шевченківського районного суду Києва від 22 вересня.


Колишнього керівника телеканалу "Інтер", бізнесмена Сергія Старицького, знайшли застреленим у будинку ексміністра закордонних справ часів Януковича Леоніда Кожари 21 лютого. Спочатку поліцейські кваліфікували справу як самогубство, хоча друзі загиблого казали про численні докази вбивства.

 

Лише через місяць правоохоронці затримали колишнього міністра. Під час обрання запобіжного заходу дружина Кожари Марина Козерод намагалася взяти провину на себе та розповіла про випадковий постріл, який виявився смертельним. Слідчі повідомили їй про підозру у наданні неправдивих свідчень, але судді згодом відпустили жінку під особисте зобов'язання.

 

У травні суд значно зменшив суму застави для Кожари. Він вніс 14 мільйонів гривень та вийшов на волю. Але згодом судді знову відправили його під арешт.

 

Як повідомляла «УМ», під час засідання Шевченківського суду прокурор казав, що експертиза не виявила на руках Козерог слідів продуктів пострілів. Її причетність під час слідства перевірялась, але не була підтверджена.

 

27 березня суд арештував Кожару за підозрою у вбивстві Старицького на 2 місяці з альтернативою внесення застави у розмірі понад 14 млн грн. 

 

За даними слідства, екскерівник телеканалу «Інтер» Сергій Старицький загинув під час пиятики із Кожарою від вогнепального поранення в голову. Постріл було здійснено із пістолета Jericho 941, що зареєстрований на ексочільника МЗС.

 

Дружина ексміністра МЗС Леоніда Кожари Марина Козерод була офіційно повідомлена слідчими поліції Київщини про підозру у дачі завідомо неправдивих свідчень.

 

  •