З фонду протидії COVID-19 виділили кошти на патріотичні серіали

14:53, 29.10.2020
З фонду протидії COVID-19 виділили кошти на патріотичні серіали

Скриншот з серіалу "Слуга Народу"

Уряд вирішив виділити гроші з Фонду боротьби з COVID-19 й на виробництво серіалів. За словами Мінкульту, це дозволить підтримати галузь кіновиробництва в умовах коронакризи.

 

Як інформує УМ, 28 жовтня 2020 року уряд схвалив внесення змін до 9 пункту проєкту про використання коштів, спрямованих на запобігання та поширення COVID-19, повідомляє пресслужба Мінкульту.

 

З Фонду протидії коронавірусу Мінкульту виділять 100 мільйонів гривень. У повідомленні йдеться, що вони підуть на кіновиробництво, зокрема і на телевізійні серіали патріотичного спрямування.

 

"Це дасть можливість ефективніше використати 100 млн грн, виділених на створення цього суспільно значущого аудіовізуального контенту та підтримку кіногалузі в умовах коронакризи", - йдеться в повідомленні Мінкульту.

 

При цьому зазначається, що гроші повинні бути використані до кінця поточного року.

 

Зауважимо, що Кабмін виділив кошти міністерству ще 8 липня. Згідно з постановою, лише 150 тисяч зі 100 мільйонів були спрямовані на розвиток кіногалузі. Поки що Верховна рада не внесла зміни до постанови, тож неможливо перевірити, на що конкретно розподілили ці кошти.

 

Нагадаємо, що нещодавно Міністерство енергетики запросило гроші з Фонду по боротьбі з COVID-19 для виплат зарплатних боргів шахтарям. Окрім цього, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков теж попросив з Фонду 2 мільярди на доплати поліцейським.