Мінветеранів створило Концепцію позитивного образу учасників війни на Донбасі

15:27, 27.10.2020
Мінветеранів створило Концепцію позитивного образу учасників війни на Донбасі

сновна мета Концепції — досягти всебічної підтримки ветеранів з боку громадян.

Міністерство у справах ветеранів розробило Концепцію формування позитивного образу ветерана війни в суспільстві, щоб побороти упереджено негативне ставлення до учасників бойових дій на Донбасі.

 

Як повідомляє пресслужба відомства, відповідний проєкт розпорядження Кабміну передбачає проведення системної політики щодо формування позитивного сприйняття ветерана за рахунок впровадження програми героїзації образу захисника України (образу героїзму і патріотизму).

 

«Наразі в суспільстві набуває поширення таке явище, як формування упереджено негативного ставлення до ветеранів війни. Насамперед це відбувається через активне висвітлення у ЗМІ окремих негативних вчинків ветеранів і замовчування позитивних прикладів, яких насправді набагато більше.

 

Результатом таких процесів стає дистанціювання суспільства від ветеранів і навіть прояви зневаги до них», — йдеться в повідомленні.

 

Основна мета Концепції — досягти всебічної підтримки ветеранів з боку громадян.

 

Очікується, що вона забезпечить успішну реінтеграцію ветеранів у мирне життя як активних, працездатних членів суспільства, створить позитивне середовище і сформує шанобливе ставлення до захисників.

 

Міністерство хоче обговорити з ветеранськими групами і громадянськими спільнотами пропозиції до Концепції. Для цього Мінветеранів просить до 5 листопада в письмовому та/або електронному вигляді надсилати свої пропозиції на адресу [email protected].