МОН буде готувати вчителів англійської мови за новою моделлю

11:33, 26.10.2020
МОН буде готувати вчителів англійської мови за новою моделлю

Курс складається з 5 модулів

Міністерство освіти і науки разом з Британською Рада в Україні розпочало новий етап підготовки вчителів англійської мови у школах. Педагогів навчатимуть відповідно до концепції Нової української школи.

 

Як інформує УМ, про це повідомив тимчасовий очільник МОН Сергій Шкарлет.

 

За його словами, протягом шести місяців понад три тисячі вчителів англійської мови пройдуть навчання за оновленою моделлю, яку запропонувала Британська Рада в Україні. Навчання відбуватиметься дистанційно з використанням сучасних технологій.

 

"Двісті тренерів, які у 2018-2019 роках успішно провели навчання вчителів початкової школи, тепер навчатимуть вчителів 5-9 класів", – додав він.

 


Шкарлет наголосив, що оновлена модель буде мати теоретичне та практичне навчання. Зокрема, вчителі будуть на онлайн-курсі вивчати англійську мову у новому контексті базової середньої освіти.

 

Курс складається з 5 модулів та охоплює такі теми: розуміння учнів, їхніх потреб та навчальних уподобань; планування уроків для досягнення конкретних обов’язкових результатів навчання; оцінювання учнів; ключові вміння 21-го століття; ефективне управління діяльністю на уроці.

 

А під час практики педагоги будуть опановувати ресурси платформи Online Teacher Community, брати участь у дискусіях, форумах, семінарах-практикумах та застосовувати набуті знання та уміння у класі.

 

Окрім того, кожен вчитель матиме на онлайн-платформі власне портфоліо. Тренери проводитимуть семінари для вчителів на платформі Online Teacher Community кожного місяця з листопада до березня 2021 року.

 

А вже після успішного проходження програми професійного розвитку всі учасники отримають сертифікат Міністерства освіти і науки України та Британської Ради.

 

До слова, нещодавно уряд затвердив Державний стандарт базової середньої освіти. Документ створює умови для продовження реформи "Нова українська школа" у 5-9 класах з 2022 року.