Суд дозволив Зеленському провести всеукраїнське опитування під час виборів

14:35, 23.10.2020
Суд дозволив Зеленському провести всеукраїнське опитування під час виборів

Суд дійшов висновку, що позов є необґрунтованим.

Окружний адміністративний суд Києва дозволив Володимиру Зеленському провести всеукраїнське опитування 25 жовтня. Саме у день місцевих виборів українці зможуть відповісти на 5 додаткових питань від президента.

 

Раніше житель Івано-Франківської області через суд вимагав визнати опитування Зеленського незаконним. Однак ОАСК відхилив позов, мовиться у рішенні суду.

 

"Суд дійшов висновку, що позов є необґрунтованим і недоведеним достатніми доказами, і відмовив позивачеві у його задоволенні", – заявили у постанові.

 

Таке рішення суд пояснив тим, що обов’язковою умовою надання правового захисту є наявність реального порушення прав людини на момент звернення.

 

"Оголошення будь-яким суб'єктом владних повноважень про свої наміри на вчинення будь-яких дій на майбутнє не може бути розцінено як дію, яка порушує право позивача", - додали у суді.

 

Як повідомляла УМ, на президента Володимира Зеленського подали в суд, вимагаючи визнати протиправним оголошення про проведення «всенародного опитування».

 

Зеленський закликав українців прийти на виборчі дільниці в неділю, 25 жовтня, та відповісти на п'ять важливих для кожного запитань. Водночас конкретно, якими будуть ці п'ять запитань, глава держави пообіцяв розповісти пізніше.

 

Зеленський оголосив усі п'ять питань так званого "опитування", яке не матиме жодних юридичних наслідків.

 

Всеукраїнське опитування профінансує «Слуга народу»