У Дніпрі невідомі зняли з Центрального мосту банери на підтримку книги про Василя Стуса

20:25, 21.10.2020
У Дніпрі невідомі зняли з Центрального мосту банери на підтримку книги про Василя Стуса

Момент, коли невідомі знімають з Центрального мосту банери на підтримку книги про Стуса.

Банери на підтримку книги про Василя Стуса зняли невідомі у місті Дніпро в середу. Відтак, плакати не провисіли і доби. 
 
Про це інформує "Україна молода" у середу.
 
Активісти напередодні розмістили банери на підтримку книги Василя Стуса, яку через суд намагається заборонити лідер ОПЗЖ Віктор Медведчук.  Однак сьогодні плакати зникли.
 
"Нам трошки стало ніяково, це якась цензура і сюрреалізм і абсурд, бо ми знаходимося у незалежній Україні і не можемо бачити історичну правду, яка забороняється кумом Путіна. У першу чергу, цікаво хто зняв банер, а по-друге, ми будемо продовжувати  поширювати цю інформацію, бо це цензура. У 2020 році - це не здорова ситуація", - зазначив організатор акції Владислав Мельничук.  
 
Гроші на акцію збирали у соцмережах. Мета флешмобу - підтримати автора книги "Справа Василя Стуса" Вахтанга Кіпіані.
 
Як повідомляла «УМ», Дарницький районний суд Києва зобов’язав відповідачів Вахтанга Кіпіані та видавництво "Віват" видалити з твору інформацію про голову політради партії "ОПЗЖ" Віктора Медведчука та заборонити розповсюдження друкованого тиражу до усунення порушення немайнових прав Медведчука. 

 

Покупці скористалися можливістю онлайн-замовлення і за годину розкупили весь наявний тираж книги історика та журналіста Вахтанга Кіпіані «Справа Василя Стуса» одразу після оголошення резолютивного рішення Дарницького райсуду Києва, який заборонив поширювати книгу.

 
Митрополит Київський і всієї України Епіфаній, коментуючи заборону книги Справа Василя Стуса, заявив, що українці продовжують боротися за право знати свою історію.

 

Суддя Дарницького райсуду Києва Марина Заставенко, яка ухвалила скандальне рішення за позовом Медведчука раніше працювала у суді нині окупованої Макіївки і регулярно навідувалася до ОРДЛО після 2014 року. Нагадаємо, що книга Кіпіані на 90% складається з архівних документів. Думки автора побудовані на фактах, які містяться, в тому числі, в фактологічній частині книги.