На Тернопільщині викрили «тюремну» міжрегіональну групу наркоторговців

20.10.2020
На Тернопільщині викрито міжрегіональну групу наркоторговців.
 
Як повідомляє пресслужба Тернопільської обласної прокуратури, її члени збували канабіс та амфетамін на території Тернопільської та Хмельницької областей за допомогою так званих «закладок» через Телеграм-канали.
 
А організатор групи керував спільниками... з-за ґрат, бо перебуває зараз під вартою в рамках розслідування іншого кримінального провадження, пов’язаного зi збутом наркотичних засобів.
 
Під час проведених обшуків у підозрюваних вилучено близько кілограма наркотиків — амфетаміну, канабісу, солей PVP. Наразi чотирьом особам повідомлено про підозру за ч. 2, 3 ст. 307 Кримінального кодексу України.
 
Також перевіряють причетність до цього злочинного угруповання одного з працівників... відділу режиму й охорони Чортківської установи виконання покарань №26, який займався розповсюдженням наркотиків серед ув’язнених.
 
За версією слідства, молодший інспектор охорони, «діючи умисно, всупереч інтересам служби, з метою власного незаконного збагачення», неодноразово проносив у зону наркотичні речовини та інші заборонені предмети для подальшого їх збуту серед арештованих.
 
Під час обшуку правоохоронці виявили в нього енну кількість канабісу, який він мав на меті передати ув’язненим.