Cвідомо і регулярно: як окупанти на Донбасі порушують режим тиші

20.10.2020
Cвідомо і регулярно: як окупанти на Донбасі порушують режим тиші

Російським безпілотникам у нашому небі з’являтися небезпечно.

За минулі чотири доби ситуація на фронті радикально не змінилася. Відбуваються провокації та фіксуються порушення домовленостей щодо режиму тиші.
 
Минулої доби задокументовано два випадки на ділянці поблизу Авдіївки, де в обідній час ворог вів вогонь із ручного протитанкового гранатомета та стрілецької зброї, а ввечері застосував автоматичний станковий гранатомет. 
 
Раніше збройні формування Російської Федерації порушили домовленості біля населених пунктів Водяне, Авдіївка та Шуми. На цих ділянках зафіксовано ворожі постріли з гранатометів різних систем. 
 
Окрім того, на Приазов’ї, неподалік населених пунктів Пищевик та Широкине, зафіксовано прольоти двох ворожих безпілотників типу «Квадрокоптер», із перетинанням лінії розмежування. БПЛА окупантів були подавлені нашими засобами радіо­електронної боротьби, що унеможливило їх подальше застосування. 
 
Неподалік населеного пункту Водяне росіяни вели вогонь із підствольного гранатомета та стрілецької зброї та здійснили дистанційне мінування перед українськими позиціями, за допомогою ручного протитанкового гранатомета, пристосованого для використання мін ПОМ-2.
 
А ще на околицях Мар’їнки противник застосовував автоматичний станковий гранатомет i стрілецьку зброю. Проголошений режим припинення вогню російсько-окупаційні війська порушили неподалік Причепилівки.
 
На цій ділянці ворог стріляв з автоматичного станкового гранатомета та стрілецької зброї. Окрім того, вогонь із гранатометів різних систем i стрілецької зброї окупанти двічі відкривали поблизу Авдіївки та двічі — біля Новотошківського. 
 
Загалом за цей період зафіксовано 16 випадків порушення режиму тиші російськими окупаційними військами. Бойових втрат унаслідок ворожих пострілів не було. 
 
У соцмережах повідомляли про загибель у районі ООС Руслана Панченка, солдата-контрактника з Черкащини. Як стало відомо «УМ», на жаль, хлопець сам вкоротив собі життя через особисті обставини.