Експрем’єр Британії Тоні Блер пішов у бар під час самоізоляції

17:50, 18.10.2020
Експрем’єр Британії Тоні Блер пішов у бар під час самоізоляції

Тоні Блер виходить з лондонського бару Harry’s під час самоізоляції. (Фото The Telegraph)

Колишній прем’єр-міністр Великої Британії Тоні Блер, який керував урядом у 1997—2007 роках, потрапив до скандалу через те, що порушив умови карантину і пішов до бару для обраних, тоді як мав перебувати на самоізоляції вдома.

 

Як передає «Україна молода», про це інформують британські ЗМІ.

 

За даними видання The Telegraph, колишній лідер країни не дотримався самоізоляції після прибуття з-за кордону й пішов у бар.

 

Зокрема, пан Блер на приватному літаку прибув до Британії після дводенного візиту в США ще 16 вересня. За правилами, він мав відбути 14 днів самоізоляції, проте вже на 10-й день, 26 вересня, його побачили біля лондонського бару Harry’s, який вважається закладом для обраних.

 

Перед тим Тоні Блер звертався до уряду з проханням про особливе звільнення від карантинних правил, проте йому не видали відповідних документів.

 

Колишній прем’єр заявив, що йому порадили дотримуватися «правил відвідування міжнародних конференцій», оскільки він відвідував Ізраїль під час підписання історичної угоди з ОАЕ, а потім церемонію в Білому домі США.

 

Зазначається, що винятки для відвідувачів конференцій стосуються лише дипломатів та представників в ООН, а Блер — приватна особа. З 2015 року він не займає жодної державної посади.

 

На свій захист Блер зазначив, що отримав негативні тести на коронавірус перед відʼїздом до Вашингтону та після повернення, проте це не відповідає чинним коронавірусним правилам Британії.

 

Раніше Блер виступав за «більш чіткі» карантинні правила в країні, зокрема закликав запровадити тестування в аеропортах і скоротити самоізоляцію до п’яти днів, що призвело б до «суттєвого покращення в особистих та економічних справах».

 

Як повідомляла «УМ», коронавірусну хворобу COVID-19 підтвердили у 298 872 українців за весь час епідемії в Україні. З них 125 377 пацієнтів одужали, а 5 607 — померли від ускладнень.

 

Віктор Ляшко обіцяє нові безкоштовні експрес-тести на коронавірус на наступному тижні.