США поновили польоти над окупованим Сімферополем

12:52, 16.10.2020
США поновили польоти над окупованим Сімферополем

Польоти над анексованим Кримом у США вже не вважають небезпечними для цивільних рейсів.

Сполучені Штати дозволили своїм авіакомпаніям поновити польоти у районах повітряного простору анексованого Сімферополя вже з 27 жовтня.

 

Як інформує «Україна молода», про це йдеться у заяві Федерального авіаційного управління США (FAA).

 

Зазначається, що рішення ухвалили через «зміну умов в Україні та супутніх ризиків для цивільної авіації США». Раніше польоти над анексованим Кримом вважались надто небезпечними для цивільних рейсів, тож США ввели відповідну заборону до 27 жовтня 2020 року. Після закінчення цього терміну заборона буде автоматично скасованою.

 

Водночас польоти над окупованими територіями України в районі міста Дніпро авіаційне управління досі визначає як «небезпечні». Заборону літати повітряним простором над деякими районами Дніпра продовжили ще на рік ㅡдо 27 жовтня 2021 року.

 

Нагадаємо, що у 2014 році Федеральне авіаційне управління США ввело заборону на здійснення цивільних рейсів над територіями України, де проводились бойові дії або відзначалось загострення ситуації. Окрім заборони літати над Сімферополем та деякими районами Дніпра, FAA обмежила рейси в аеропорти Харкова, Запоріжжя та Дніпра. Однак вже у 2018 році цю заборону зняли.

 

Після анексії Криму Україна заборонила зліт-посадку з аеропорту «Сімферополь» всім авіакомпаніям і закрила повітряний простір над усією територією півострова ще в березні 2014 року. До Криму продовжують курсувати російські літаки.

 

Як повідомляла "УМ", у Криму хочуть доповнити підручники з історії термінами "українська окупація" і "російська весна".