Суд відкрив провадження за позовом Шкарлета про плагіат

13:48, 14.10.2020
Суд відкрив провадження за позовом Шкарлета про плагіат

Також суд розглядатиме справу за правилами спрощеного позову.

Окружний адміністративний суд Києва відкрив провадження за позовом тимчасового очільника Міністерства освіти і науки Сергія Шкарлета проти Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти.

 

Як інформує УМ, про це повідомляється на сайті суду.

 

Зазначимо, що суд відкрив провадження за позовом Шкарлета щодо встановлення наявності плагіату у його наукових працях.

 

Окрім того, суд розглядатиме справу за правилами спрощеного позову.

 

Шкарлет просить суд визнати протиправними дії Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти (зокрема, Комітет з питань етики) щодо встановлення плагіату у його 4-х наукових роботах.

 

Тож, очільник МОН просить суд скасувати рішення Комітету від 11 вересня щодо порушення академічної доброчесності у наукових публікаціях. Більше про це – можна прочитати тут.

 

Як повідомляла  УМ, Шкарлет раніше підтвердив, що подав до суду позов проти НАЗЯВО. "Будь-яка державна установа в Україні повинна діяти виключно у межах своїх повноважень, не перетворюючись на інструмент маніпуляцій в інтересах третіх осіб", – підкреслив Сергій Шкарлет.

 

Активістка та координаторка антиплагіатної ініціативи «Дисергейт» Світлана Благодєтєлєва-Вовк заявила про переслідування та погрози сексуального характеру після викриття плагіату в очільника МОН Сергія Шкарлета