Вірменія та Азербайджан звинуватили одне одного у зриві припинення вогню

14:54, 10.10.2020
Вірменія та Азербайджан звинуватили одне одного у зриві припинення вогню

Вірменія та Азербайджан звинуватили одне одного у зриві припинення вогню

Вірменія та Азербайджан не зуміли дотриматися домовленостей перемир`я і знову почали стріляти.

 

Про це інформує "УМ". 

 

Сьогодні з 12:00 мало розпочатися перемир`я у Нагірному Карабасі. Про це  домовились Вірменія та Азербайджан напередодні у Москві.Однак згодом сторони звинуватили одна одну в його зриві домовленостей.

 

Речник Міністерства оборони Вірменії Арцрун Ованесян у Facebook заявив, що азербайджанські військові завдали ракетного удару вірменському місту Капану. Пізніше він уточнив, що по Капану ракетного удару не було, проте Азербайджан застосував ударні БПЛА, обстрілявши Еріцванк, село в Нагірному Карабаху, а також село Арцванік Сюнікської області Вірменії. Одна людина начебто загинула.

 

Водночас Міністерство оборони Азербайджану спростовує заяву вірмен про обстріл міста Капан. Також у відомстві заявили, що противник обстрілює Тертерський та Агдамський райони.

«Усі спроби противника атакувати були успішно відбиті нашими силами. Проти вірменської армії вживаються адекватні заходи у відповідь», — зазначили в Азербайджані.

 

 

 

 

 

Згодом прессекретар міністра оборони Вірменії Шушан Степанян заявила, що військові Азербайджану обстріляли місто Гадрут.

«Заява Міноборони Азербайджану про те, що вірменська сторона веде вогонь у напрямку Тартарського та Агдамського районів, є черговою фальсифікацією», — додала Степанян.

 

 

 

 

 

Нагадаємо, на перемовинах у Москві Вірменія та Азербайджан домовились про припинення вогню в Нагірному Карабасі з 12:00 10 жовтня  в гуманітарних цілях — для обміну полоненими, а також тілами загиблих.