У Станично-Луганському районі вогонь наблизився до електропідстанцій, детонують боєприпаси

13:58, 05.10.2020
У Станично-Луганському районі вогонь наблизився до електропідстанцій, детонують боєприпаси

Поки рятувальники стримують пожежу.

У Луганській області спалахнула чергова пожежа у Станично-Луганському районі. Вогонь спалахнув між селищами Нижньотепле та Артема. Він вже упритул наблизився до електростанцій, але від пожежі почали детонувати не розірвані раніше боєприпаси.

 

Як інформує УМ, про ситуацію інформують у Станично-Луганській РДА. Там наголошують, що на місці вже працюють рятувальники.

 

"Черговий підпал між населеними пунктами Нижньотепле та Артема. Верховий вогонь підступає впритул до електропідстанцій. Від пожежі детонують не розірвані боєприпаси", -  мовиться у повідомленні.

 

У райдержадміністрації стверджують, що вогонь з’явився раптово. Чиновники додають: запалало навіть там, де не було пожеж у 2014 – 2015 роках після масштабних обстрілів з "Градів".

 

Поки рятувальники стримують пожежу.

 

Зауважимо, що станом на ранок 5 жовтня рятувальники локалізували та ліквідували майже всі осередки пожежі на Луганщині. Під контроль досі намагаються взяти загоряння біля села Смолянинове Новоайдарського району. Ба більше – командувач ООС навіть відновив роботу КПВВ "Станиця Луганська".

 

Як повідомляла УМ, контрольно-пропускний пункт в’їзду – виїзду "Станиця Луганська" о 9 ранку 5 жовтня відновив свою роботу.

 

Роботу КПВВ зупинили 1 жовтня, бо поблизу вирували пожежі, була сильна задимленість та було чути звуки, характерні при детонації боєприпасів.

 

За попередніми оцінками, орієнтовна площа, пройдена вогнем, усіх 8 осередків складає понад 20 тисяч гектарів.


Під час гасіння пожеж були евакуйовані 150 осіб.


Внаслідок пожеж загинули 11 людей, а постраждали 18.

 

у Дніпрі  попрощалися з бійцем двадцять п'ятої окремої Повітрянодесантної Дніпропетровської бригади Артемом Бондаренком, який ліквідовував пожежі на Луганщині. 
 
 
Нагадаємо, за фактом пожеж відкрили сім кримінальних проваджень. Серед причин займання поліція розглядає необережне поводження з вогнем та умисний підпал.