Навальний вважає причетним до свого отруєння Путіна

10:59, 01.10.2020
Навальний вважає причетним до свого отруєння Путіна

Олексій Навальний перебував в німецькій клініці "Шаріте" з 22 серпня

Російський опозиційний політик Олексій Навальний заявив, що до його отруєння причетний особисто президент Росії Володимир Путін.

 

Свої версії щодо отруєння Навальний розповів в інтерв'ю німецькому виданню Der Spiegel, про це інформує Meduza.

 

«Я стверджую, що за цим злочином стоїть Путін, і у мене немає інших версій події», — заявив Навальний.

 

Під час інтерв’ю опозиціонер також підтвердив, що після курсу лікування в Німеччині повернеться в Росію. «Моя робота зараз - залишатися хлопцем, який не боїться. І я не боюся!», — наголосив він.

 

22 вересня французьке видання Le Monde повідомило, що Путін під час останньої телефонної розмови з Макроном припустив, ніби Навальний сам отруївся нервово-паралітичною речовиною типу «Новачок», і назвав його «простим баламутом в інтернеті».

 

У Кремлі заявили, що у статті Le Monde нібито «є неточності» і вони не вірять, що запис розмови могли передати у пресу. Франція почала розслідування витоку розмови.

 

Як повідомляла УМ, після отруєння опозиціонера Олексія Навального російська Держдума вирішила спільно з Німеччиною проводити розслідування цієї події. Новину про це опублікували на офіційному сайті Держдуми, але потім вона безслідно зникла.

 

 Олексій Навальний перебував в німецькій клініці "Шаріте" з 22 серпня. До цього він був госпіталізований з літака до лікарні в Омську з ознаками отруєння і в комі.

 

Після проведення лабораторних тестів федеральний уряд Німеччини оголосив про однозначні докази присутності в організмі російського опозиціонера хімічного нервового агента групи «Новічок".

 

У вівторок Навальний опублікував в Інстаграм перше після отруєння повідомлення і розповів, що вже може дихати самостійно.

 

23 вересня Навального виписали з лікарні. Наразі Навальний залишиться в Німеччині. Там триватиме його лікування.