Ільхам Алієв закликав вірменські війська забиратися геть з Нагірного Карабаху

19:37, 30.09.2020
Ільхам Алієв закликав вірменські війська забиратися геть з Нагірного Карабаху

Ільхам Алієв разом із пораненими вояками Азербайджану.

Президент Азербайджану Ільхам Алієв обіцяє, що бойові дії в Нагірному Карабаху припиняться, якщо вірменські війська повністю вийдуть з регіону.

 

Як інформує «Україна молода», таку умову пан Алієв висунув офіційному Єревану під час відвідування в госпіталі поранених солдат Азербайджану в середу.

 

"Вірменія повинна покласти край окупаційній політиці. Натомість прем'єр-міністр Вірменії висуває нам умови. Він висунув нам сім умов. Деякий час назад я говорив, що ми відкидаємо ці умови. У нас є одна умова, вони повинні забратися геть з наших земель беззастережно, повністю і негайно", - сказав президент Азербайджану.

 

Ільхам Алієв додав, що Азербайджан має право "вирішувати питання військовим шляхом, якщо ситуація не буде вирішена шляхом переговорів".

 

"Ще раз заявляю, що Вірменія повинна негайно покинути наші землі... Моє слово єдине, і на міжнародній арені, і всередині країни, що ми на правильному шляху, бої йдуть на азербайджанській землі, Азербайджан відновлює свою територіальну цілісність, і ми маємо на це повне право", - сказав він.

 

Раніше Міністерство оборони Азербайджану повідомило, що втрати армії Вірменії в Нагірному Карабаху з моменту поновлення конфлікту 27 вересня складають до 2300 убитими і пораненими. Вірменія цю інформацію заперечила.

 

Європейський суд з прав людини на запит Вірменії схвалив тимчасові заходи, якими поклав на сторони зобов’язання утриматися від військових дій на тлі останнього загострення в Нагірному Карабаху.