Аваков закликає негайно гнати Фокіна знову на пенсію

20:53, 29.09.2020
Аваков закликає негайно гнати Фокіна знову на пенсію

Арсен Аваков назвав Вітольда Фокіна мерзотником і махровим ідіотом.

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков гостро, майже не підбираючи слів,  розкритикував чергову скандальну заяву першого заступника глави делегації України в ТКГ Вітольда Фокіна.

 

Авакова обурили слова Фокіна про те, що він «не бачить жодного підтвердження того, що на Донбасі ведеться війна між Україною та Росією».

 

Тож він закликає «негайно відправити Фокіна на пенсію».

 

Як повідомляє «Україна молода», свою гнівну реакцію міністр МВС оприлюднив у Facebook  у вівторок ввечері.

 

«Фокін, на війні, якої, як Ви говорите, немає - загинули тисячі наших солдатів і цивільних. Скажіть це сім'ям загиблих від руських градів під Саур-Могилою і Іловайськом! Мерзотник», - наголосив Арсен Аваков.

 

І додав: «Їх там немає» - це слова Путіна, а не представника України. Махрового ідіота не можна ховати за старістю. Негайно гнати, як мінімум, знову на пенсію».

 

На думку міністра МВС, слова Фокіна за останні тижні завдають колосального збитку країні і приносять біль і гнів в серця українців.

 

Як повідомляла «УМ», на засіданні комітету Верховної Ради з державного будівництва у вівторок Вітольд Фокін заявив, що не бачить жодного підтвердження того, що на Донбасі ведеться війна між Україною та Росією. За його словами на сході України проти ЗСУ воюють бойовики і найманці з 30 країн світу.

 

Фокіна запросили на засідання комітету через іншу скандальну заяву, яку він зробив 29 серпня про амністію та особливий статус Донбасу. Він не змінив своєї думки і досі вважає, що на Донбасі потрібно провести місцеві вибори, оголосити загальну амністію, бо вона "деморалізує противника". 

 

За результатами засідання комітет вирішив звернутися до президента Володимира Зеленського і рекомендувати звільнити Фокіна.