Столтенберг закликає Грузію готуватися до членства в НАТО

14:34, 29.09.2020
Столтенберг закликає Грузію готуватися до членства в НАТО

Гіоргі Гахарія і Єнс Столтенберг у Брюсселі.

Генсек НАТО Єнс Столтенберг вітає прогрес, досягнутий Грузією в проведенні реформ, у модернізації збройних сил і зміцненні демократії.

 

Відтак, пан Столтенберг закликає офіційний Тбілісі використовувати всі можливості для зближення з Альянсом і прискорити підготовку до членства в НАТО.

 

Як повідомляє «Україна молода», про це Єнс Столтенберг сказав під час зустрічі з прем’єром Грузії Гіоргі Гахарією в Брюсселі у вівторок.

 

Генсек зазначив, що Грузія є одним з найважливіших партнерів НАТО, який сприяє спільній безпеці Альянсу у багатьох відношеннях, у тому числі завдяки участі в навчальній місії НАТО в Афганістані.

 

"Ми всі можемо пишатися тим, що робимо разом, і ви можете пишатися своїм внеском у нашу загальну безпеку та внеском у наші місії та операції", - сказав Столтенберг.

 

Він також підкреслив, що на початку цього року союзники домовилися ще більше зміцнити партнерство НАТО-Грузія.

 

За його словами, НАТО вітає прогрес, досягнутий Грузією в проведенні реформ, у модернізації збройних сил і зміцненні демократії.

 

"І я закликаю вас продовжувати повною мірою використовувати всі можливості для зближення з НАТО. І готуватися до членства. Ми розраховуємо на те, що Грузія забезпечить проведення виборів наступного місяця відповідно до найвищих міжнародних стандартів. Це важливо і для Грузії, і для НАТО", - сказав Столтенберг.

 

Варто зазначити, що досі заклики Грузії до членства в таких формулюваннях в риториці генсека Альянсу не з’являлися. При цьому НАТО визнає прагнення Грузії до членства в Альянсі – так само як і у випадку України.