Міносвіти планує реформувати систему дошкільної освіти

10:17, 28.09.2020
Міносвіти планує реформувати систему дошкільної освіти

"Концепція Нової української школи змінила підходи до освітнього процесу

Міністерство освіти і науки України планує реформувати систему дошкільної освіти, привівши її до загальноєвропейського рівня, з урахуванням найкращих традицій вітчизняної педагогіки.

 

Як інформує УМ, про це заявляє в.о. міністра освіти і науки України Сергій Шкарлет.

 

"Концепція Нової української школи змінила підходи до освітнього процесу. Міністерство визначило амбітну мету - реально реформувати систему дошкільної освіти, уніфікувавши загальні підходи виховання і навчання дітей дошкільного віку із загальноєвропейськими з урахуванням найкращих традицій вітчизняної педагогіки", - зазначив він.

 

За його словами, завжди дитячий садочок символізував початок самостійного життя дитини, відчиняв двері до безмежного й дивовижного світу прийдешніх поколінь.

 

"І сьогодні дошкільна освіта асоціюється з новими ідеями, сміливими експериментами, радісними відкриттями, цікавим пошуком і вірою в майбутнє. У нашій країні діють майже 15 тис. закладів дошкільної освіти, в яких 137 тис. педагогів навчають і виховують 1,253 млн дітей", - повідомив Шкарлет.

 

Він наголосив, що наразі у світі немає важливішого завдання, ніж збереження життя і здоров'я усіх учасників освітнього процесу.

 

Як писала УМ, ексміністр освіти Ганна Новосад обурена тим фактом, що на систему освіти виділено 00,00 грн з фонду протидії COVID-19, тоді як під час створення цього фонду навесні 2020 року у системи освіти забрали 5 млрд гривень.

 

Освітні експерти просить уряд виділити державну цільову освітню субвенцію на зарплати педагогам. Джерелом освітньої субвенції вони пропонують фонд "COVID-19", адже саме до нього з бюджету МОН забрали понад 4,9 мільярда гривень, а повернули лише 52 мільйони, які довелося повернути учням за скасоване пробне ЗНО.