«Три сестри»: в окупованому Криму назавжди зникло одне із найкрасивіших озер

12:58, 27.09.2020
«Три сестри»: в окупованому Криму назавжди зникло одне із найкрасивіших озер

"Легендарне озеро було розташоване у Сонячній Долині

В окупованому Криму в Сонячній Долині повністю висохло озеро Три Сестри. Раніше водойму вважали однією із найкрасивіших в Україні.

 

У мережі люди обурюються діями окупантів, які не зробили нічого, аби врятувати озеро від засухи. Сумними кадрами з місцини, де колись були Три Сестри, поділилися на сторінці блогера RoksolanaToday&КрымUA.

 

"Легендарне озеро було розташоване у Сонячній Долині за кілометр від Чорного моря, поблизу гірського хребта Ечки-даг та Лисячої бухти. Кратер водойми мав високу греблю, з нього виходила річка Менерлі-Узень – тепер тут суха глина, дно в тріщинах, води немає", -  пишуть у мережі.

 

У мережі також порівняли, як виглядала місцина до та після окупації.


Зауважте! Женевська конвенція про захист цивільного населення під час війни передбачає, що окупаційна влада повинна забезпечити усім необхідним мирне населення цієї території. Отже, питання водопостачання Криму – це відповідальність Росії, а не України.

 


До окупації півострова Україна через Північно-Кримський канал постачала у Крим близько 80% прісної води.
Однак після анексії Криму Росією у 2014 році Україна припинила водопостачання.

 

 

У 2020 році окупанти визнали, що на півострові дефіцит прісної води. Лише за місяць її запаси скоротились на 12 мільйонів кубів.
У Криму висихають річки та озера. 16 вересня ЗМІ повідомили, що навіть Сімферопольське водосховище повністю висохло Сімферопольське водосховище повністю висохло: фото екологічного лиха.

 

Як повідомляла УМ, у Росії достатньо сил та засобів, щоб захопити гідротехнічні споруди Північно-Кримського каналу на Херсонщині. Проте це все одно не вирішить проблему нестачі води в Криму. Інформацію щодо можливого захоплення Росією частини Північно-Кримського каналу надали розвідка та кримчани, які приїжджають в Україну з анексованого півострова.

 

Україна передала Міжнародному кримінальному суду ООН в Гаазі заяви про порушення майнових прав українців в анексованому Криму та позасудові розстріли військових під Іловайськом та Дебальцевим.

 

Російські окупанти готові ввести у Криму надзвичайну ситуацію через небувалу посуху і катастрофічну ситуацію з водою.