Еліна Світоліна перемогла на турнір WTA у Страсбургу

17:14, 26.09.2020
Еліна Світоліна перемогла на турнір WTA у Страсбургу

Святкувати перемогу Еліні Світоліній довелось у масці.

Перша "ракетка" України і п'ята тенісистка світу Еліна Світоліна здобула чемпіонський титул на турнірі WTA у Страсбургу (Франція) в суботу.

 

Призовий фонд ґрунтового турніру Жіночої тенісної асоціації (WTA) складає 225 тисяч доларів, з яких українка отримала понад 40 тисяч.

 

У фінальному поєдинку українка обіграла представницю Казахстану Олену Рибакіну (№18 WTA) - 6:4, 1:6, 6:2

 

Як інформує «Україна молода», суперниці провели на корті 1 годину 53 хвилини.

 

Святкувати перемогу Світоліній довелось у масці.

 

Після того, як з турніру знялась Кароліна Плішкова, Світоліна залишилась учасницею з найвищим рейтингом — наразі українка є п’ятою ракеткою світу. Наприклад, її суперниця по фіналу — 18-та у світовому рейтингу. Світоліна змогла підтвердити свій статус і здолала всіх суперниць.

 

На шляху до фіналу Internationaux de Strasbourg-2020 Еліна перемогла Магду Линетт (Польша, 36) - 7:6 (7:0), 7:5, Жиль Тайхманн (Швейцария, 54) - 6:4, 6:3 та Аріну Соболенко (Беларусь, 12) - 6:2, 4:6, 6:4.

 

Це вже 15-й чемпіонський титул Світоліної на турнірах WTA в одиночному розряді, вона дев’ята у світі за цим показником серед чинних тенісисток.

 

Нагадаємо, на турнір «Великого Шлему» US Open Еліна Світоліна вирішила не їхати, аби не наражати на небезпеку (через коронавірус) свою команду.