Брюссель переніс дату проведення саміту Україна - ЄС

14:15, 26.09.2020
Брюссель переніс дату проведення саміту Україна - ЄС

Саміт Україна-ЄС запланували на 6 жовтня.

Саміт Україна-ЄС, проведення якого спершу планувалося у Брюсселі 1 жовтня, перенесли на 6 жовтня.

 

Як інформує «Україна молода», про це повідомив президент Європейської ради Шарль Мішель за підсумками телефонної розмови з президентом Володимиром Зеленським у суботу.

 

 Згодом підтвердив цю інформацію і пан Зеленський.

 

"У розмові з президентом Володимиром Зеленським ми домовилися про зустріч, разом з президенткою Єврокомісії Урсулою фон дер Ляєн, у Брюсселі 6 жовтня для 22-го саміту ЄС-Україна. Очікую нашої дискусії щодо цього важливого партнерства невдовзі після спеціального засідання Європейської Ради 1-2 жовтня", - написав Шарль Мішель.

 

Тоді як президент України зазначив: "У розмові із Шарлем Мішелем ми домовилися зустрітися у Брюсселі 6 жовтня для 22-го саміту ЄС-Україна. Очікую зустрічі з Вами та Урсулою фон дер Ляєн для обговорення важливого партерства України та ЄС".

 

Нагадаємо, Шарль Мішель, який мав прибути з візитом до Києва 26 вересня, 22 вересня перейшов на самоізоляцію через коронавірус в одного із працівників його служби безпеки.

 

У зв’язку з цим спецзасідання Європейської Ради, яке спершу планувалося на 24 -25 вересня, перенесли на 1 і 2 жовтня.

 

Як повідомляла «УМ», Високий представник ЄС із закордонних справ і політики безпеки Жозеп Боррель, під час зустрічі із Зеленським у Києві днями заявив, що Європейський союз не є банкоматом або благодійною організацією по відношенню до України.