Головнокомандувач ЗСУ Руслан Хомчак затвердив доктрину спілкування зі ЗМІ

21:07, 25.09.2020
Головнокомандувач ЗСУ Руслан Хомчак затвердив доктрину спілкування зі ЗМІ

Відтепер військові мають спілкуватися з журналістами виключно згідно з Доктриною.

Головнокомандувач Збройних сил генерал-полковник Руслан Хомчак затвердив Доктрину публічного спілкування для військовослужбовців української армії.

 

Як повідомляє «Україна молода», про це інформує пресслужба Міноборони у п’ятницю.

 

Наголошується, що цей документ визначає основні принципи організації інформаційно-комунікаційної діяльності у воєнній сфері. В Доктрині публічного спілкування враховані як принципи та підходи армій провідних країн-членів НАТО, так і досвід, набутий під час проведення Антитерористичної операції та Операції об’єднаних сил.

 

"Доктрина публічного спілкування допоможе командирам усвідомити свою провідну роль у цьому важливому напрямі діяльності, а для пресофіцерів вона стане дороговказом при спілкуванні з суспільством та ЗМІ", - вважають в оборонному відомстві.

 

У Генштабі ЗСУ вважають, що «Доктрина буде корисною викладачам і курсантам військових навчальних закладів, слухачам оперативно-тактичного та оперативно-стратегічного рівнів, які в майбутньому здійснюватимуть проактивну комунікацію при прийнятті управлінських рішень».

 

Щоправда, ні у Міноборони, ні у Генштабі не повідомляють, як окремі положення Доктрини вплинуть на комунікацію журналістів і військових, особливо на передовій.

 

Як повідомляла "УМ", нещодавно Генштаб ЗСУ придбав подарункові ручки фірм Parker і Waterman з оздобою із позолоти на 300 тисяч гривень.