Путін пропонує ООН скасувати економічні санкції і обмеження

21:33, 22.09.2020
Путін пропонує ООН скасувати економічні санкції і обмеження

Путін пропонує світу запровадити так звані «зелені коридори», вільні від санкцій.

Президент Росії Володимир Путін вважає, що для відновлення світової економіки в період пандемії коронавірусу необхідне "розчищення від обмежень і санкцій".

 

Як повідомляє «Україна молода», про це Путін заявив під час виступу онлайн на 75-й сесії Генеральної Асамблеї ООН у вівторок.

 

"Загалом розчищення, звільнення світової торгівлі від бар'єрів, заборон, обмежень, санкцій могло б стати гарною підмогою для відновлення глобального зростання, скорочення безробіття", - наголосив володар Кремля у відеозверненні, яке транслювалося у штаб-квартирі ООН.

 

На думку Путіна, досі актуальною є пропозиція Росії запровадити так звані «зелені коридори», які мають бути звільнені від торгових війн і санкцій та які скасують торгові обмеження і забезпечать доступ країн до товарів першої необхідності, продовольства, ліків і засобів першої необхідності.

 

Президент Росії вважає, що після пандемії коронавірусу світову економіку доведеться відновлювати «дуже довго». «Для боротьби з кризою потрібні нові нестандартні рішення», - сказав Путін.

 

Востаннє Путін виступав на сесії Генасамблеї ООН у 2015 році. Півроку тому, в березні 2020 року Путін заявляв, що йому байдужі санкції західних країн, введені проти Російської Федерації через анексію Криму та агресію проти України.

 

Нагадаємо, що Сполучені Штати Америки, країни Європейського Союзу та Україна запровадили проти Росії та окремих росіян санкції за анексію Криму та агресію на Донбасі.

 

Росія захопила півострів Крим у лютому-березні 2014 року, а у квітні-травні того ж року спровокувала сепаратистські настрої та збройний конфлікт на сході України – в Донецькій і Луганській областях.