Голова дипмісії ЄС Боррель прибув в Україну

12:08, 22.09.2020
Голова дипмісії ЄС Боррель прибув в Україну

Боррель зустрівся із представниками громадянського суспільства і парламенту.

Верховний представник ЄС в іноземних справах Жозеп Боррель 22 вересня вперше після вступу на посаду прибув в Україну з офіційним візитом. Він має зустрітися з президентом Володимиром Зеленським, головою МЗС Дмитром Кулебою та іншими політиками.

 

Як інформує УМ, про це у твітері написав сам Боррель. 

 

Відразу після прибуття до України Боррель зустрівся із представниками громадянського суспільства і парламенту. У нього також заплановані зустрічі з українськими політиками і візит до консультативної місії Євросоюзу.

 

"Сильні, незалежні та ефективні антикорупційні інституції та судові реформи мають вирішальне значення для того, щоб задовольнити побажання українського народу", - наголосив Боррель після зустрічі з представниками громадянського суспільства і парламенту.

 

Боррель зустрінеться з президентом Володимиром Зеленським; з главою МЗС Дмитром Кулебою; з міністром оборони Андрієм Тараном.

 

Боррель також обговорить співпрацю між Україною та ЄС, зокрема, у зовнішньополітичній та безпековій сферах. Поговорить і про підготовку до саміту Україна – ЄС, який відбудеться в жовтні у Брюсселі.