У Румунії знайшли викрадені у Лондоні стародруки Галілея і Ньютона

18:11, 22.09.2020
У Румунії знайшли викрадені у Лондоні стародруки Галілея і Ньютона

Партію викрадених раритетів було знайдено під час обшуку в одному з сільських будинків у повіті Нямц на північному сході Румунії.

Близько 200 цінних старовинних друкованих книг загальною вартістю в 3,2 мільйона доларів, які раніше були вкрадені зі сховища в Лондоні, виявили під підлогою будинку в одному з слі на півночі Румунії.

 

Як передає «Україна молода», про це повідомляє BBC.

 

Що й казати, партію викрадених раритетів було знайдено поліцейськими під час обшуку в одному з сільських будинків у повіті Нямц на північному сході Румунії.

 

Серед виявлених стародруків є зокрема перші видання Галілео Галілея та Ісаака Ньютона.

 

Зазначається, що колекція книг були викрадена злодіями в січні 2017 року: злочинці прорізали отвори в даху сховища неподалік лондонського аеропорту Хітроу та проникли всередину. Скандальна крадіжка сталася перед тим, як книги мали були перевезені на спеціальний аукціон до США.

 

Крадії були ідентифіковані як члени румунського кримінального угруповання. Ця банда відповідальна за серію високовартісних крадіжок на території Об'єднаного Королівства.

 

Виявити викрадені книги, як повідомляється, допомогли 45 попередніх обшуків у Великій Британії, Румунії та Італії влітку 2019 року.

 

Наразі 13 осіб обвинувачено у цій справі, 12 із яких уже визнали вину.